Medzlis Prijepolje, Islamska zajednica, vakuf UPOSLENICI MEDŽLISA PRIJEPOLJE POHAĐALI JEDNODNEVNU OBUKU PRUŽANJA PRVE POMOĆI – Islamska Zajednica u Srbiji – Medžlis Prijepolje
Vijesti Medžlis 

UPOSLENICI MEDŽLISA PRIJEPOLJE POHAĐALI JEDNODNEVNU OBUKU PRUŽANJA PRVE POMOĆI

Medžlis Prijepolje je u saradnji sa Domom Zdravlja iz Prijepolja organizovao za uposlenike medzlisa jednodnevnu obuku pružanja prve pomoći. Predavač i trener je bila specijalista urgentne medicine Zaga Rakonjac uposlena u Domu Zdravlja u Prijepolju.

Pored osnova pružanja prve pomoći i demonstracije na “lutki” koju Dom zdravlja posjeduje, praktično je prikazan način djelovanja u momentima životne opasnosti u kojoj se svaki čovjek može naći.

Obuka je prvenstveno imala za cilj da osposobi kandidate za djelovanje u kritičnim momentima i kao takva predstvlja prvi projekat ka dodatnoj edukaciji uposlenika  Islamske zajednice i Medzlisa Prijepolje.

Ovom prilikom se zahvaljujemo direktoru Doma Zdravlja  doktoru Seadu Poroviću na susretljivosti za projekte ovakve prirode i zahvaljujemo se doktorki Zagi Rakonjac na iscrpnoj demonstraciji i odvojenom vremenu.

 

Odjel za informiasnje

 

Povezani članci

Leave a Comment