Medzlis Prijepolje, Islamska zajednica, vakuf RAMAZANSKA ČESTITKA PREDSJEDNIKA I GLAVNOG IMAMA MEDŽLISA PRIJEPOLJE – Islamska Zajednica u Srbiji – Medžlis Prijepolje
Vijesti Medžlis 

RAMAZANSKA ČESTITKA PREDSJEDNIKA I GLAVNOG IMAMA MEDŽLISA PRIJEPOLJE

Glavni imam Aref ef. Duraković

Sa današnjim zalaskom sunca nastupa mjesec Ramazan u 1438 hidžretskoj odnosno 2017 god. dakle sutra Subota 27 Maja 2017 god.po Miladu je prvi dan ramazanskog posta.

Svjedoci smo sve veće otuđenosti i izgubljenosti koje vlada među ljudima. Takvo stanje prouzrokuje mnoge kako psihosomatske poremećaje kod pojedinaca, tako i mnoge anomalijeu društvu.

Iz svoje milosti premaljudima Allah dž.š.  nam daje mubarek Ramazan, mjesec Allahovog rahmeta i magfireta, mjesec objave Kur ana poslednje Allahove upute poslane čovječanstvu. Ovo je 1436. Ramazan od kako je uzvišeni Allah dž.š. objavio u Kur anu u suri El Bekare,, O vi koji vjerujete propisan Vam je posta kao što je propisan onima prije vas da bi ste se grijeha klonili i da biste bili bogobojazni

Ramazan je škola u kojoj se čovjek uči da voli Allaha dž.š. i davoli čovjeka. Ramazan je Božija milost koja uči čovjeka kako da očisti svoje srce i dušu. Dok postimo, dok smo u ibadetu posta okrenimo se i poggledajmo oko sebe i ne zatvarajmo oči pred potrebama siromašnih, iznemoglih raseljenih. Budimo solidarni, suosećajni jedni prema drugima, jer je to najveći vid pobožnosti zbog koje je Uzvišeni propisao post da bi se sit sjetio gladnih, da bi imućni brinuli o potrebama siromašnih.

S uvjerenjem i dovom Allahu dž.š. da nam mjesec Ramazan donese milost i oprost grijeha svim muslimanima i muslimankama u Prijepolju, domovini i dijaspori želim sretne i berićetne mubarek dane mjeseca Ramazana.

Ramazan šerif mubarek olsun!

PREDSJEDNIK MEDŽLISA ALMIR EF. TALOVIĆ

Mjesec Ramazan je mjesec Kur'ana, mjesec ibadeta, teravija, mukabela, Allahove dz.š. milosti i svakog dobra.

U ovom mubarek mjesecu otvraju nam se vrata rahmeta i pruža nam se prilika zaraditi veliki sevab i džennet.

Na samom početku ovog najodabranijeg mjeseca, zelim svim vjernicima i vjernicama mubarek nastupajuće Ramazanske dane, da ih u zdravlju, rahatluku, i svakom dobru provedu u ibadetu i pokornosti uzvišenom Allahu dz.š. onako kako je to činio naš Poslanik Muhammed a.s. i njegovi ashabi.

Ramazan Šerif Mubarek Olsun!

Povezani članci

Leave a Comment